Cementiri de Vic
(Vic | Rodal - Osona)

Vic - Cementiri. Capella del cementirii (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vic - Cementiri

Vic - Cementiri

Situació Nord s/n
Situat als afores de la ciutat, el cementiri de Vic es va construir l'any 1834. És un recinte de planta rectangular, dividit en diversos espais enjardinats, amb nombrosos xiprers. Al fons del recinte es troba la capella, neoclàssica, del mateix estil en què està concebuda la portada del recinte, emmarcada per dues columnes acanalades, les quals sostenen un entaulament on llueix una làpida al·legòrica i una creu al capdamunt. Compta amb diversos sepulcres i panteons d'interès. Cal destacar un cenotafi en record dels que van deixar la vida a la batalla de Coll Formic, l'any 1874, un dels episodis més cruents de la tercera guerra carlina.