Monument Al Carquinyoli
(Vic | Eixample - Osona)

Vic - Monument Al Carquinyoli

Vic - Monument Al Carquinyoli (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorEudald Alabau Selva
Situació Gurb / Passatge del Carquinyoli
El Carquinyoli és un dels personatges més populars de la tradició vigatana. Al barri del Gurb se celebren les festes del Carquinyoli, en honor a sant Albert de Sicília els dies 6 al 9 d'agost. D'origen molt antic i originalment religiós, a mitjan segle XIX va començar a incorporar elements lúdics, entre els quals el personatge del Carquinyoli, un personatge grotesc, inicialment sec i prim -com un carquinyoli- que arriba a Vic cada any en tren. L'any 2007 es va inaugurar una escultura on el personatge és representat amb un paraigua i una gran maleta mal tancada.