Monument en memòria de Pau Casals
(Vic | Rodal - Osona)

Vic - Monument en memòria de Pau Casals (desaparegut)

Vic - Monument en memòria de Pau Casals (desaparegut) (Foto: Graciel·la Vidal, 2011)

AutorEulàlia Sellarès Buscart
Situació Santa Anna
Situada a l'extrem sud del nucli urbà de Vic, al barri de Santa Anna, és una escultura en homenatge al gran músic català Pau Casals. Està centrada en els ocells, símbol de la pau i alhora d'una de les seves peces més populars, el cant dels ocells. Així, a la part de baix d'una estructura de ferro que és el perfil d'un violoncel, veiem un ocell de bronze en repòs mentre que, a dalt de tot, dos ocells amb les ales esteses alcen el vol, metàfora de la llibertat a través de la música. Inaugurada l'any 2019, és obra de l'escultora Eulàlia Sellarès (Vic, 1985).

Anteriorment, en aquest mateix indret, hi havia hagut un bust de bronze del mateix Pau Casals (veure fotos adjuntes). Estava situat sobre un pedestal de pedra que tenia davant unes rajoles amb la lletra del Cant dels Ocells. Estava molt malmesa i finalment es va decidir treure-la i posar-hi la nova.