Cementiri de Vic. Panteó de les Josefines
(Vic | Rodal - Osona)

Vic - Cementiri. Panteó Josefines (Foto: Anna Corcoll, 2022)

Vic - Cementiri. Panteó Josefines (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorJosep M. Pericas Morros
Situació Cementiri de Vic
Aquest panteó és una obra de 1934 de l'arquitecte Pericas, que també va projectar l'església i el convent de la comunitat de les Josefines. El fet característic és el frontal en forma de triangle escapçat. Inclou un timpà perforat de mig punt amb una reixa de ferro amb creu grega i flors de cascall i sanefa trenada -a la manera cèltica- de pedra al voltant. La sòlida porta està decorada
amb botons clavetejats.

Tot el treball de Pericas remet a influències diverses, des de l’art antic, romànic o el centreeuropeu del seu moment, filtrades, això sí, pel seu estil inigualable i el gust pel detall i pels oficis.