Església de Sant Jaume
(Parets del Vallès - Vallès Oriental)

Parets del Vallès - Església de Sant Jaume

Parets del Vallès - Església de Sant Jaume (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorJoaquín José García de Alcañiz
Situació Plaça Josep Marcer, 7
La urbanització de l'eixample de Parets com a centre d'estiueig, als anys quaranta, va fer necessària la construcció d'una església al mateix barri. Va ser Josep Marcer i la seva esposa Amanda Sagristà els que van cedir els terrenys per a la seva construcció i va ser el llavors arquitecte municipal, García de Alcañiz, qui en va elaborar el projecte. La primera pedra es va posar l'any 1947. Primer es va construir el presbiteri, actual sagristia, que va fer les funcions litúrgiques fins a la cobertura de la nau anys més tard. La primera missa es va celebrar l'any 1951. El nàrtex es va afegir l'any 1984.

És un edifici de maó vist, amb planta de creu llatina i cimbori octogonal amb cúpula.