La Marineta (Can Massó)
(Parets del Vallès - Vallès Oriental)

Parets del Vallès - La Marineta (Foto: Enfo, 2014)

Parets del Vallès - La Marineta (Can Massó)

Parets del Vallès - La Marineta (Can Massó) (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Marineta
Masia d'origen medieval -és esmentada al fogatge de 1407- però que adquireix el seu aspecte actual l'any 1923, en una reforma efectuada per l'arquitecte Josep Goday. Al segle XVI era propietat de la família Massó. L'any 1687 va passar a mans dels Calderó d'Alella. Un dels seus descendents, Miquel Bosch de Calderó va ser qui va impulsar la reforma i qui la va batejar com la Marinette, en homenatge a la seva esposa, d'origen francès, Maria Damm. Les finestres gòtiques de la planta principal procedeixen de cases barcelonines enderrocades amb l'obertura de la Via Laietana.

La casa té planta quadrada amb teulada a quatre vessants, amb planta baixa, primer pis i golfes. La porta és d'arc de mig punt, adovellada. Les golfes s'obren amb una galeria d'arcs rebaixats de maó vist.