Ajuntament
(Parets del Vallès - Vallès Oriental)

Parets del Vallès - Ajuntament (Foto: Albert Esteves, 2022)

Parets del Vallès - Ajuntament. Postal antiga

AutorJoaquín José García de Alcañiz
Situació Major, 1
Edifici construït l'any 1949 a la plaça de la Vila, on fa xamfrà. És una construcció d'aire casteller, acabada amb un estucat que imita els carreus i amb una composició medievalista que recull elements del romànic i del gòtic. La façana principal és la del xamfrà, on s'eleva en forma de torre emmerletada i on hi ha la porta de mig punt i el balcó de la sala noble, així com un escut de la vila. Les finestres dels cossos laterals són geminades, de tipologia neogòtica. Al capdamunt de la torre hi ha dues esquelles forjades l’any 1863 que s’havien utilitzat a l’antiga Indústria Linera. L'any 1987, l'edifici es va ampliar amb la reforma de la casa veïna de Can Pau.