Escola Lluís Piquer
(Parets del Vallès - Vallès Oriental)

Parets del Vallès - Escola Lluís Piquer (Foto: Albert Esteves, 2022)

TipusEdifici escolar
AutorMarià Romaní Rius
Situació Av. Framcesc Macià, 2-4 / Av. Catalunya
El consistori de l'any 1926, encapçalat per l'alcalde Cristòfol Ferret Albà, va aconseguir del Ministeri la construcció d'una escola pel poble, en uns terrenys adquirits per l'ajuntament. L'escola, projectada per l'arquitecte Mariano Romaní, es va inaugurar l'any 1928. Inicialment, es denominava Escuelas Nacionales, però posteriorment va rebre el nom de Lluís Piquer i Jové, mestre i pedagog catòlic assassinat durant la guerra civil.

És un edifici d'una sola planta, tret del cos central que en té dues, d'estructura simètrica, amb pati posterior. Les aules s'il·luminen amb una galeria de finestrals verticals de mig punt.