Parc de la Linera
(Parets del Vallès - Vallès Oriental)

Parets del Vallès - Xemeneia de la Linera

Parets del Vallès - Xemeneia de la Linera (Foto: Albert Esteves, 2022)

TipusParcs i jardins
Situació Parc de la Linera
Parc que ocupa els solars on hi havia l'antiga fàbrica tèxtil de la Linera, organitzada com una mena de colònia urbana, amb les cases dels treballadors situades al voltant, que aprofitava l'aigua de la mina de Ca n'Oms. El seu origen cal situar-lo l'any 1880, quan va iniciar la producció l'empresa Tejidos Mecánicos Antonio Feliu, fundada per Antoni Feliu Peix. L'any 1919 va canviar el nom per Indústria La Linera S.A.. Va tancar les portes l'any 1971 i les instal·lacions fabrils van quedar abandonades. L'any 1994, ja propietat de l'Ajuntament, es van enderrocar i només va subsistir la xemeneia, a més de la casa del director i la llar d'infants.

El parc compta amb un monument dedicat a les víctimes de la dictadura franquista.