Escultura Portes del Montseny 2
(Parets del Vallès - Vallès Oriental)

Parets del Vallès - Escultura <i>Portes del Montseny 2</i>

Parets del Vallès - Escultura Portes del Montseny 2 (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorJosep Plandiura Vilacís
Situació Rotonda Av. Francesc Macià
Situada a la rotonda d'entrada al poble, va ser inaugurada l'any 2017. És obra de l'artista Josep Plandiura (Taradell, 1943), i es coneix com a Portes del Montseny 2, per la semblança amb una obra situada a Sant Celoni, del mateix nom (vegeu enllaç). És una estructura d'acer corten rovellat formada per tres braços que s'uneixen a la part superior. Té una alçada de 15 m i un pes de gairebé una tona. Segons paraules de l'autor en realitat no representa res, per a mi l'art és un traç a l'espai, dibuixos que fas al gesticular. Aquestes formes orgàniques són naturals, la gent les assimila cada dia i a partir d'elles pots fer una escultura*.

*Article d'El Periodico de Catalunya, 27-04-2017.