Campanar de Sant Cosme i Sant Damià
(El Prat de Llobregat - Baix Llobregat)

El Prat de Llobregat - Campanar de Sant Cosme i Sant Damià

El Prat de Llobregat - Campanar de Sant Cosme i Sant Damià (Foto: Pere López Brosa, 2022)

AutorJosep Plandiura Vilacís
Situació Riu Llobregat, 100
Situat just al davant de l'església de Sant Cosme i Sant Damià, és un campanar escultòric format per tres grans troncs recaragolats fets amb acer corten, que s'entrellacen fins a ajuntar-se a la part més alta. L'obra, de l'escultor Josep Plandiura (Taradell, 1943) es va inaugurar l'any 2017. Les portes d'accés a l'edifici són igualment de Plandiura, molt semblants a les que va projectar per a la Pia Almoina de Barcelona.

La parròquia de Sant Cosme i Sant Damià conté, en un edifici funcional, diverses obres destacables, com ara els vitralls de la façana, pica baptismal, pintures i escultures de l'altar de Josep Ricart Garriga i vitralls en frisos d'Henryk Skudlyk, provinents de la derruïda església alemanya de Sant Albert Magne de Barcelona, executats per Vitralls Bonet el 1958 i adaptats a aquest espai per Grau Montserrat el 2007. El 2009 Skudlyk va dissenyar noves peces per completar el conjunt.