Pous de glaç del Duc
(Montmeló - Vallès Oriental)

Montmeló - Pous del Duc

Montmeló - Pous del Duc (Foto: Albert Esteves, 2022)

TipusCabanes de pedra, forns i pous de gel
Situació Peu del turó de les Tres Creus
Són dos pous construïts entre 1720 i 1747, també dits pous de la Casa Gran, un antic mas desaparegut, als peus del turó de les Tres Creus. Servien per emmagatzemar gel que posteriorment, es comercialitzava, especialment, a la ciutat de Barcelona. El gel s'obtenia durant l'hivern d'unes basses congelades alimentades pel riu Congost.

Les seves restes van ser descobertes durant les obres de l'AVE. Un dels pous té un diàmetre interior d'uns 10 m i l'altre de gairebé 7. Es conserva només la base dels dos pous, un tram de mur de pou menor i les estructures de desaigüe del pou gran.