El Desconsol (còpia)
(Barcelona | Parc de la Ciutadella - Barcelonès)

Barcelona - Parc de la Ciutadella. El Desconsol (còpia) (Foto: Albert Esteves, 2018)

Barcelona - Parc de la Ciutadella. El Desconsol (còpia) (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorJosep Llimona Bruguera
Situació Parc de la Ciutadella
És una de les escultures més conegudes i representatives de Barcelona. El primer original de Llimona, fet en guix, va ser realitzat el 1903 i en va realitzar dues rèpliques en marbre, el 1907 i el 1917. En paraules de Santiago Alcolea: "no cal que la figura ens mostri el seu rostre per adonar-nos de la resignada tristesa que domina el seu ànim. Ens ho diuen la suavitat del gest que entrellaça les mans, sense crispació. Ens ho diu també la maduresa del seu cos relaxat, i fins i tot, ens ho confirmen les delicades incurvacions lineals del cabell que amaguen el rostre". Malmesa per la contaminació, el 1984 se'n van fer dues còpies, l'una substituí l'original de marbre que es pot veure al Palau de la Generalitat, i l'altra va ser donada a la ciutat de Boston.