Monument a Florenci de Riera i Brichs
(Vic | Rodal - Osona)

Vic - Monument a Florenci de Riera

Vic - Monument a Florenci de Riera (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

AutorEudald Alabau Selva, Ferran Machado Lara
Situació La Laura, 81
Escultura de 2009, feta en bronze, dedicada a Florenci de Riera i Brichs, alcalde de Vic en dues ocasions, entre 1897 i 1899 i entre 1906 i 1910. Era un ric empresari de la comarca que va llegar la seva herència, en morir la seva filla sense cap més descendent, a l'Hospital de la Santa Creu i a la Casa de Caritat de Vic. Està situada davant de la residència sociosanitària "El Nadal", que depèn de la fundació hospitalària.

Eudald Alabau (Ripoll, 1950) fa obres centrades principalment a la relació entre l'art, la ciència i la natura, que treballa amb tota mena de materials.