Can Sabadell (Masia Castell Canigó)
(Montmeló - Vallès Oriental)

Montmeló - Can Sabadell. Façana posterior

Montmeló - Can Sabadell. Façana posterior (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorJosep Masdeu Puigdemasa, m.o.
Situació Onze de Setembre, 22
Edifici promogut l'any 1920 per Delfí Sabadell. Modernament, s'ha integrat dins d'un conjunt residencial i ha quedat adossat a una construcció més moderna que altera la seva imatge primigènia d'edifici aïllat. Si atenem a la inscripció que hi ha a la façana (primera piedra sicle XVII año XIIII) en aquest indret hi devia haver una masia del segle XVII. L'estètica de la construcció, amb perfils escalonats, tant als merlets com a les baranes i a les obertures, i els elements ornamentals de maó i ceràmica, són herència clara del modernisme. És especialment interessant la composició del balcó cantoner.

A l'avinguda Meridiana de Barcelona, hi ha una casa familiar dels Sabadell del mateix Masdeu Puigdemasa.