Capella del Sant Crist
(Montmeló - Vallès Oriental)

Montmeló - Capella del Sant Crist (Foto: Albert Esteves, 2022)

Montmeló - Sant Crist de la Grua

Montmeló - Sant Crist de la Grua (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Sant Crist de la Grua, 55-57
Segons la placa adossada a la façana, aquesta capella va ser reedificada l'any 1883, després de ser destruïda pels francesos, el 1808. Existia amb anterioritat, des de 1671.

El 1959 es va reorientar el petit edifici -abans, d'espatlles al poble-, a conseqüència del creixement urbanístic i una nova alineació del carrer, quedant damunt de la vorera. La porta, molt estreta, està flanquejada per dues columnes amb capitells clàssics que suporten un entaulament triangular idèntic al coronament de la façana. A l'interior s'allotja la imatge del Sant Crist de la Grua.