Capella de la Mare de Déu del Claustre
(Tarragona | Catedral - Tarragonès)

Tarragona - Catedral. Sepulcre de l'arquebisbe Echanove

Tarragona - Catedral. Sepulcre de l'arquebisbe Echanove (Foto: Albert Esteves, 2023)

Tarragona - Catedral. Imatge de la Mare de Déu del Claustre

Situació Interior de la catedral. Claustre
Capella amb accés des del claustre. Va ser construïda entre els segles XVI i XVII. La talla de fusta policromada de la Mare de Déu alletant l'Infant és del segle XIII-XIV. Segons la tradició va arribar a Tarragona des del monestir francès de Sant Ruf. El retaule neoclàssic, d'alabastre i pedra, va ser fet per Bernat i Josep Verderol l'any 1852. La decoració de la fornícula és obra de Josep M. Jujol, de l'any 1925.

A la capella hi ha els sepulcres de Vicenç Falconer, metge del capítol catedralici, mort el 1693, i d'Antoni Echanove i Zaldívar, que va ser arquebisbe de Tarragona entre 1825 i 1854.