La Torreta
(Montmeló - Vallès Oriental)

Montmeló - La Torreta. Casa dels masovers

Montmeló - La Torreta. Casa dels masovers (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorJosep Vilaseca Rivera / Antoni Bartra Boada (casa dels masovers)
Situació Folch i Torras, 2
Edifici aïllat amb jardí, construït l'any 1921, substituint un edifici anterior. La finca havia estat adquirida l'any 1911 per Francesc Serra Bas, del qual va passar a Josep Campanyà, l'any 1920. La casa, utilitzada com a residència d'estiueig, comptava amb una capella particular, amb sagristia. L'any 1928, l'arquitecte Antoni Bartra Boada, nebot de Domènec Boada Piera, va construir la casa dels masovers. El 1933 es va fer la tribuna lateral adossada. Del jardí cal destacar l'estany, davant de la porta principal, i la torre amb el dipòsit, decorada amb una cúpula de trencadís.

La finca va ser adquirida l'any 1995 per l'Ajuntament de Montmeló que el va habilitar com a centre cultural.