Escultura Carceri d'Invenzione
(Vic | Rodal - Osona)

Vic - Escultura <i>Carceri d'Invenzione</i>

Vic - Escultura Carceri d'Invenzione (Foto: Graciel·la Vidal, 2022)

AutorJosep Ricart Rial
Situació Josep M. Selva, 2
Obra de 1995 de ferro i formigó. Originalment, havia d'estar en una altra ubicació i va ser pensant en aquell lloc que l'autor va idear aquesta obra, dissenyant una estructura horitzontal molt llarga (900 x 182 x 58 cm). De tota manera, s'ajusta de ple al nou assentament, tenint en compte el veïnatge amb els pavellons del Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona, de Comas Pont / arquitectes.

Carceri d'invenzione (Presons imaginàries), fa referència a uns gravats que va fer Giovanni Battista Piranesi, (1720-1778), barrejant edificis reals i imaginaris, una mena de presons monstruoses. Ricart, professor de l'Escola d'Art de Vic, explica que la seva pretensió és retre homenatge als seus professors que són els qui els van ajudar a treure's de sobre aquestes presons, aquestes reixes imaginàries de cadascun que són fruit de la societat en què vivim.