Jaciment de Can Tacó (Mons Observans)
(Montmeló - Vallès Oriental)

Montmeló - Jaciment de Can Tacó

Montmeló - Jaciment de Can Tacó (Foto: Pdrodrig, 2013)

TipusJaciment arqueològic
Situació Camí de les Tres Creus
Assentament romà construït al darrer terç del segle II aC dalt d'un petit turó de 120 m d'altitud sobre el nivell del mar entre els municipis de Montmeló i Montornès del Vallès. Està datat al darrer terç del segle II aC. És probable que fos un establiment militar, des del qual s'exercirien funcions polítiques i administratives de control del territori circumdant. S'hi han trobat restes de pintura mural romana de primer estil pompeià en un dels edificis. El jaciment va ser descobert l'any 1947 i excavat entre 2003 i 2012. L'any 2013 es va fer una intervenció arquitectònica per museïtzar el conjunt.