Claustre de Santa Anna
(Barcelona | Santa Anna - Barcelonès)

Barcelona - Església de Santa Anna. Claustre (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Església de Santa Anna. Claustre (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Església de Santa Anna. Claustre (Foto: Bernat Hervàs, 2013)

Barcelona - Església de Santa Anna. Claustre (Foto: Núria Llasat, 2011)

Barcelona - Església de Santa Anna. Claustre (Foto: Antoni Esplugas -Arxiu Fotogràfic Barcelona-, 1880-90)

Barcelona - Església de Santa Anna. Claustre (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1924)

Situació Santa Anna, 29
InterèsEspecial interès Interessant
El claustre de l'antic cenobi de Santa Anna, està situat al costat de la nau principal de l'església, però en una orientació inclinada respecte a l'eix del temple, probablement condicionada per l'espai existent entre l'església i l'edifici del noviciat.

Té planta rectangular, formada per quatre galeries de dos pisos. El pis més baix és de mitjan segle XV, de l'època del prior Mateu Fernández. Mostra arcs apuntats sobre columnes quadrilobulades i capitells senzills, amb ornamentació de tipus vegetal. El pis superior, molt restaurat modernament, és d'arcs rebaixats, i va ser construït a començament del segle XVI. A la part més propera a la nau hi ha la sala capitular, de planta quadrada, amb sostre de volta octogonal. Al mig del claustre trobem un pou coetani.