Osonament. Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona
(Vic | Rodal - Osona)

Vic- <i>Osonament</i>

Vic- Osonament (Foto: Graciel·la Vidal, 2022)

AutorComas Pont / arquitectes
Situació Josep M. Selva, 2
Projecte de 2015-16, que va obtenir diversos premis. És un complex d'edificacions que centralitza els tractaments de salut mental en una zona de la ciutat on se situen diversos equipaments sanitaris. Consisteix en la repetició i adaptació d'un mòdul rectangular d'una o dues plantes, de sis m d'amplada i longitud variable, que ocupa uns 2.200 m².

Compta amb un pavelló central d'entrada i altres diversos al seu voltant, organitzats segons les necessitats, envoltats d'horts i jardins, dins d'un parc. El conjunt es defineix per l'escala domèstica i les formes arrodonides i translúcides, amables, aconseguides amb materials industrials exteriors econòmics -estructura metàl·lica en volta folrada de PVC-, i materials naturals i càlids a l'interior -fusta, suro-. La doble coberta lleugera i els porxos, a part d'altres mesures d'estalvi energètic, asseguren l'ecoeficiència.