Arxiu Comarcal d'Osona
(Vic | Rodal - Osona)

Vic - Arxiu Comarcal d'Osona

Vic - Arxiu Comarcal d'Osona (Foto: Graciel·la Vidal, 2022)

AutorMauro Mas / Gammarquitectura
Situació Era d'en Sellés, 6
L’obra, del 2009, va ser dissenyada per l’estudi d’arquitectes “Gammarquitectura”, i va estar seleccionada a la "X Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo".

L’edifici compta amb una superfície útil de 1.619,48 m² dividida en tres plantes amb una capacitat per a 14 quilòmetres de documentació. Està especialitzat en fons de fotografia històrica.

Té forma de caixa tancada -idònia per a la custòdia i la conservació- sobre un gran sòcol, amb grans plans laterals metàl·lics monocromàtics. Aquests estan dotats d'un mínim moviment gràcies als plecs còncaus, algun vidrat per donar llum a l'interior, practicats a tots els costats.