Edifici del carrer Santa Anna, 10
(Barcelona | Santa Anna - Barcelonès)

Barcelona - Santa Anna, 10

Barcelona - Santa Anna, 10 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Santa Anna, 10 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Santa Anna, 10
Edifici que té el seu origen probablement al segle XVI, època a la qual pertany el portal de mig punt, però que va ser totalment modificat durant el segle XVIII. La façana està caracteritzada pels destacats esgrafiats, que reprodueixen elements arquitectònics de tipus clàssic (columnes d'ordre jònic i corinti), omplen els espais cecs amb plafons i ornamenten les finestres i balconeres amb volutes i garlandes. Ramon N. Comas descriu així la façana al seu conegut article de l'any 1913: figúrase en ella un cuerpo formado de columnas que sostienen un cornisamiento adornado con motivos ornamentales en el friso y guirnaldas de hojarasca, que con el tinte de verde pálido que reviste el fondo de revoque, le dan un aspecto agradable a la vista.
El 1884, s'hi van establir les germanes de l'orde de la Sagrada Família de Natzaret.