Casa Lluís Espinach
(Cardedeu - Vallès Oriental)

Cardedeu - Casa Lluís Espinach

Cardedeu - Casa Lluís Espinach (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorAdrià Casademunt Vidal
Situació Sant Antoni, 1-7 / Plaça Clavé
Va ser un dels primers edificis construïts al carrer de Sant Antoni, obert l'any 1876. L'any 1899 es van enderrocar dues cases antigues, el mas Terrades i Ca l'Areny, que van permetre la construcció de la casa, amb tres façanes de composició eclèctica. L'edifici consta de planta baixa, entresol, pis i golfes, aquestes obertes amb un seguit de petites finestres a manera de galeria. La planta baixa estava destinada a botigues mentre que els pisos eren habitatges d'estiueig. Al cantó de migdia hi ha una torratxa amb teulada a quatre aigües. Comptava amb una capella exterior, al cantó de la plaça, que va ser destruïda l'any 1936.