Residència El Nadal
(Vic | Rodal - Osona)

Vic - Residència <i>El Nadal</i>

Vic - Residència El Nadal (Foto: Graciel·la Vidal, 2022)

AutorOriol Tintoré Espuny / TMA Arquitectura
Situació La Laura, 83
De 2004-2009. És un gran complex d'uns 15.000 m², una illa sencera del barri anomenat el Nadal, un sector en creixement a Vic. Comprèn, per una banda, una residència sociosanitària i un centre de dia i per l'altra, habitatges assistits, tot pensat per a la gent gran, resultat de l'encàrrec d'un consorci publicoprivat.

L'edificació se centrifuga cap al perímetre del terreny, ocupant els quatre cantons, combinant el bicromatisme, el joc de plens i buits i entrants i sortints, un cert dinamisme dins la regularitat dels volums. Al mig, un pati privat enjardinat per a la residència, i un altre gran pati públic, una plaça, per a la part dels habitatges. Els separa una cafeteria d'accés lliure. Aquest espai articula una relació amb l'entorn, tota la planta baixa és transitable. El conjunt s'adapta a la topografia amb altures diferents i a la protecció mediambiental amb un funcionament sostenible.