Casa Elena Castellano
(Barcelona | Santa Anna - Barcelonès)

Barcelona - Santa Anna, 21

Barcelona - Santa Anna, 21 (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorJaume Torres Grau
Situació Santa Anna, 21
Edifici d'estètica modernista construït l'any 1907. La part més remarcable de la façana és la gran tribuna central que enllaça els dos primers pisos, més ampla al pis principal, amb arcs lobulats ornamentats amb relleus florals. Del mateix estil és la decoració dels portals i les mènsules que sostenen les llosanes corbes dels balcons. El vestíbul està ornamentat amb uns delicats esgrafiats i uns arrambadors de ceràmica. La porta interior té els vidres gravats a l'àcid. En conjunt, una interessant mostra projectada per un arquitecte poc popular, Jaume Torres Grau (Barcelona, ​​1879-1945), però que ha deixat una obra molt interessant, tant en la seva primera etapa modernista -a la qual pertany aquesta casa- com en la seva posterior etapa noucentista.