Oficines One Parc Central
(Barcelona | Provençals del Poblenou - Barcelonès)

Barcelona - Marroc, 23 (Foto: Sergi Suárez, 2022)

Barcelona - Marroc, 23 (Foto: Sergi Suárez, 2023)

AutorBatlle i Roig Arquitectura (Enric Batlle / Joan Roig)
Situació Marroc, 23
El projecte té una forma regular quasi quadrada i s'orienta seguint les línies de les construccions originals del recinte fabril de Can Ricart. A més, la planta baixa i la planta primera reculen per permetre el pas sota els dos laterals de l'edifici, generant així una gran permeabilitat des del carrer cap a l'interior del conjunt de Can Ricart. Tenint en compte aquest context, el volum es materialitza de manera diferent en funció de les orientacions de les seves façanes. Una façana de vidre s'obre cap al nord, el conjunt de Can Ricart i les vistes de Collserola. Les façanes est i oest es protegeixen de la insolació excessiva amb una doble pell de lamel·les verticals de tons verdosos i la façana sud s'estructura a partir de les terrasses enjardinades que van modificant progressivament la seva forma entre les geometries primigènies de Can Ricart i l'alineació dels carrers de l'Eixample*.

*Font: Batlle i Roig