Residència Pallars Aparto Student
(Barcelona | Provençals del Poblenou - Barcelonès)

Barcelona - Pallars, 433

Barcelona - Pallars, 433 (Foto: Sergi Suárez, 2022)

AutorBatlle i Roig Arquitectura (Enric Batlle / Joan Roig)
Situació Pallars, 433
El complex s’estructura en quatre grans ales unides mitjançant un sòcol de menor altura que discorre al llarg del carrer Pallars, sobre el qual se situa una gran terrassa comunitària amb una piscina de 44 m de llarg. L’organització volumètrica en “pinta” origina tres patis en planta baixa, de manera que totes les habitacions disposen de vista a espais exteriors i en contacte amb la vegetació.

Integrant-se en el context urbà, l’aspecte exterior de la residència respon a dues característiques. La materialitat del sòcol busca connectar amb l’herència industrial del barri i segueix una pauta geomètrica ordenada que es formalitza en una façana d’obra vista de caràcter càlid i línies horitzontals. D’altra banda, a partir de la quarta planta la materialitat es vincula amb el caràcter innovador del 22@, gràcies a una façana prefabricada d’acabat metàl·lic i color rogenc, amb un aire lleuger i contemporani.

Amb la condició de potenciar la permeabilitat de l’edifici amb l’espai públic, se situen les estades de caràcter més públic orientades al carrer, generant una escala més urbana i acollidora des de l’exterior. A més, els espais comunitaris i el lobby principal es caracteritzen per la seva transparència, dinamitzant la façana a l’escala del vianant*.

*Font: Batlle i Roig