Antiga Casa dels Canonges de Santa Anna
(Barcelona | Santa Anna - Barcelonès)

Barcelona - Antiga Casa dels Canonges de Santa Anna

Barcelona - Antiga Casa dels Canonges de Santa Anna (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Antiga Casa dels Canonges de Santa Anna (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Santa Anna, 29
Edifici del segle XVIII construït sobre una antiga edificació coetània de la reforma de l'església de Santa Anna, a la qual dona pas. D'aquella època, cap a les darreries del segle XV, es conserva la porta rectangular, amb guardapols i nervadures de tradició gòtica, amb mènsules esculpides, la qual aboca al carrer de Santa Anna, així com l'arc carpanell interior, de la mateixa època.

Pel que fa a la casa, va ser refeta pels volts de 1785 com a residència dels monjos de Santa Anna, i restaurada, juntament amb els esgrafiats, de tipus barroc, cap a l'any 1930. Els esgrafiats es plantegen com a plafons orlats enriquits amb garlandes i florons i ocupen pràcticament tota la façana.