Can Bell-lloch
(Cardedeu - Vallès Oriental)

Cardedeu - Carrer Teresa Oller, 26. Can Bell-lloch

Cardedeu - Carrer Teresa Oller, 26. Can Bell-lloch (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Teresa Oller, 26
Antiga residència dels comtes de Bell-lloch, propietaris del castell homònim, a la Roca, i hereus d'una important nissaga que es remunta a l'època medieval. L'any 1707 van rebre el títol comtal de mans de l'arxiduc Carles d'Àustria. És probable que la construcció d'aquesta casa es pugui situar justament en aquella època, a començament del segle XVIII. I és probable, també, que fos reformada cap a 1835, quan Joaquim de Mercader i de Bell-lloch va emprendre la rehabilitació del castell. Al llarg del segle XIX va servir de casa d'estiueig de la família.

Es tracta d'un casal entre mitgeres, de planta baixa i dos pisos. La façana conserva un portal adovellat d'arc escarser i les finestres del pis principal estan emmarcades amb pedra. Té un gran pati interior on aboca la façana del darrere, oberta amb dos nivells de galeries.