Casa Jaume Llibre
(Cardedeu - Vallès Oriental)

Cardedeu - Casa Jaume Llibre (Foto: Albert Esteves, 2022)

Cardedeu - Casa Jaume Llibre (Foto: Albert Esteves, 2011)

AutorJosep Masdeu Puigdemasa (reforma)
Situació Plaça Sant Joan, 11
Antiga masia de l'any 1644 promoguda llavors per Jaume Llibre i Roig, important teixidor i paraire local. Una llinda adossada a la façana, amb l'escut familiar, n'és testimoni. La casa va seguir en mans de la família al llarg dels segles fins que, l'any 1912, Lluís Llibre i Blanch en va promoure la transformació per convertir-la en un edifici d'estètica modernista. L'any 1987 va ser donada a l'Ajuntament. És un edifici de planta baixa i dos pisos, el superior concebut com una galeria. A la façana lateral i a la posterior hi ha sengles tribunes, afegides cap als anys trenta. La façana principal, abocada a la plaça de Sant Joan, mostra un coronament sinuós plenament modernista.