Casa Daurella
(Cardedeu - Vallès Oriental)

Cardedeu - Casa Daurella. Sostre decorat (Foto: Albert Esteves, 2022)

Cardedeu - Casa Daurella. Capelleta a la cantonada

Cardedeu - Casa Daurella. Capelleta a la cantonada (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Doctor Robert / Pg. Pau Gesa / Doctor Daurella, 1
Edifici datat l'any 1848, però que ha estat objecte de diverses reformes, concretament els anys 1907, 1922, 1931 i finalment el 1973, quan va passar a mans de l'Ajuntament. La família Daurella, propietària de la casa des de 1907, quan va ser adquirida pel doctor Josep Daurella i Rull, la utilitzava com a residència d'estiueig. Actualment, acull el Museu Municipal Tomàs Balvey.

És un edifici de planta baixa i dos pisos. La planta baixa està precedida d'un porxo amb tres grans arcades de maó vist, ara tancades amb vidre. És remarcable la balconada, amb una barana de ferro colat molt ornamentada. La façana posterior, oberta amb galeries als tres pisos, aboca a un jardí rectangular allargat que arriba fins al passeig Pau Gesa. A l'interior es conserven paviments hidràulics de començament del segle XX.