Casa Masó
(Cardedeu - Vallès Oriental)

Cardedeu - Casa Masó

Cardedeu - Casa Masó (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorManuel Joaquim Raspall Mayol
Situació Hospital, 22
Casa reformada l'any 1916 per Carme Golferichs, vídua de Masó, com residència d'estiueig de la família. El projecte va ser signat per l'arquitecte municipal Manuel J. Raspall. És un edifici format per dos cossos de diferent alçada. Un cos més baix, obert al pati, d'una sola planta coberta amb terrassa, i un cos de planta baixa, pis i golfes cobert amb teulada a dues aigües. Les façanes són llises, només decorades amb una imposta de ceràmica blava i els ressalts del mateix color de les llindes. Hi ha un sòcol de paredat, solució molt habitual a les cases projectades per Raspall.

L'Inventari del Patrimoni de Catalunya la denomina Casa Subirana.