Mural Pavia 1901
(Barcelona | Santa Caterina - Barcelonès)

Barcelona - Mural Pavia 1901 (Foto: Sergi Suárez, 2022)

TipusPintura mural urbana (grafit)
AutorRafael Cerdan, Andreu Mitjans
Situació Av. Francesc Cambó, 25
Mural situat en una mitgera que fa un reclau a l'avinguda Cambó, pintat l'any 2000 per Rafael Cerdan i Andreu Mitjans, amb la col·laboració de Jonathan Cerdan i Montserrat Jornet. El mural, protegit amb un vidre, simula els balcons d'una façana, i recrea la desapareguda polleria Pavia, que ja existia l'any 1901, amb la seva decoració modernista i el seu bonic paviment hidràulic. Constitueix un homenatge a Eusebi Domènech Pavia, descendent dels fundadors de la botiga, i està basat en els seus records. A la botiga hi podem veure la senyora Antonieta, envoltada d'ous i pollastres; al primer pis, el seu fill Eusebi; al segon, la seva filla Rosita; i al tercer, el seu net Eusebi.