Casa Cortès (Villa Narcisa)
(Cardedeu - Vallès Oriental)

Cardedeu - Casa Cortès

Cardedeu - Casa Cortès (Foto: Albert Esteves, 2022)

Cardedeu - Casa Cortès (Foto: Amadalvarez - Llicència “Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International” (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en), 2022)

Cardedeu - Casa Cortès (Foto: Enric, 2020)

AutorRamon Puig Gairalt (atrib.)
Situació Av. Rei en Jaume, 160
Casa d'estiueig aïllada, de caràcter senyorial, situada enmig d'un ampli jardí. La façana principal compta amb un porxo de planta semicircular que precedeix la porta i fa de terrassa del pis principal. El capcer, decorat amb gerros, és de tipus mixtilini. A la banda de ponent hi ha un altre porxo rectangular que basta tota la façana. Al costat de migdia, alineat a la Gran Via Tomàs Balvey, hi ha un altre edifici, de planta baixa i pis.

No se sap amb exactitud la data i l'autoria del projecte. Ha estat atribuït a Ramon Puig Gairalt perquè va ser ell i qui signà el projecte de la tanca, l'any 1917. Però també s'ha trobat una perspectiva de la casa signada per l'arquitecte Lluís Planas Calvet.