Casa Nova (Convent de les Monges)
(Cardedeu - Vallès Oriental)

Cardedeu - Casa Nova (Convent de les monges)

Cardedeu - Casa Nova (Convent de les monges) (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Av. Àngel Guimerà, 52
L'origen d'aquest conjunt és una antiga masia coneguda a l'edat mitjana com a Mas Pla. L'any 1633 va passar a mans de la família Antic que, anys després, la va reformar i fortificar, afegint-hi una gran torre de guaita, de planta rectangular, amb teulada a quatre aigües. L'any 1915 la finca va ser adquirida per Rossend Klein, el qual la va transformar en l'edifici que podem veure en l'actualitat. Posteriorment, la casa va passar a mans de la comunitat religiosa Companyia de Maria, dedicada a l'ensenyament, que s'hi traslladà l'any 1941. L'any 1968 la casa es va ampliar pel costat de llevant amb un cos rectangular de dimensions considerables. Al pati es conserva l'antic pou.