Fàbrica Borràs
(Cardedeu - Vallès Oriental)

Cardedeu - Fàbrica Borràs

Cardedeu - Fàbrica Borràs (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorAugust Miret Baldé / Josep M. Ros Vila
Situació Av. Àngel Guimerà, 126
Conjunt de naus adossades construïdes en diferents èpoques (1921, 1928 i 1947). L'empresa es dedicava a la fabricació de gènere de punt i es va inaugurar l'any 1921, promoguda per Amadeu Borràs i Font. Va ser la segona fàbrica instal·lada al municipi, i per això es va conèixer com la "fàbrica nova". L'any 1928 es va fer la primera ampliació, projectada per August Miret. Va ser cremada l'any 1939 i l'activitat no es va reprendre fins al 1947, quan es va aprofitar per ampliar de nou les naus, en aquest cas projectades per l'arquitecte municipal Josep M. Ros, al qual es deu el cos central i el porxo d'entrada.