Monument a Francesc Macià
(Cardedeu - Vallès Oriental)

Cardedeu - Monument a Francesc Macià

Cardedeu - Monument a Francesc Macià (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorRamon Comas Duran, Josep Castells Pubill, Antoni Valls Rius, Emili Pascual
Situació Plaça de Francesc Macià
Situat al centre d'una gran rotonda, és una estrella vertical de cinc puntes arquejada, feta en ferro forjat. Entre les dues potes de l'estrella hi ha una gran pedra granítica amb un relleu circular amb l'efígie del president Macià i un plafó ceràmic amb la inscripció: Al president Macià 1859-1933 Cardedeu. Recordança dels 60 anys de la seva visita a Cardedeu. Es va inaugurar l'any 1991.

Sembla que l'autoria de l'obra va ser de qui era alcalde a l'època, Ramon Comas Duran i d'uns operaris de la seva empresa. Això va provocar una gran controvèrsia a escala local i alguns aldarulls a l'època de la seva inauguració.