Torre Sevilla
(Cardedeu - Vallès Oriental)

Cardedeu - Torre Sevilla (5)

Cardedeu - Torre Sevilla (5) (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorPere Maspons Cadafalch
Situació Av. Rei en Jaume, 221 / Verge del Pilar, 37
Casa d'estiueig que es coneix com a Torre Sevilla* i que se sap que va ser construïda l'any 1909, promoguda per Ignasi Martínez Piera. Va ser un dels primers xalets construïts en aquest tram de la carretera allunyat del nucli urbà. La casa està alineada al carrer. És un edifici de planta quadrada, de planta baixa i pis, amb coberta plana, i torratxa mirador. L'element decoratiu que la personifica és la ceràmica blanca i blava que podem veure envoltant les llindes, en la imposta a l'alçada dels forjats i en alguns detalls del coronament.

*Torre Sevilla és el nom que li atorga l'Inventari Municipal mentre que l'Inventari de la Generalitat la denomina Torre Sivilla.