Fàbrica Tèxtil Rase
(Cardedeu - Vallès Oriental)

Cardedeu - Fàbrica Tèxtil Rase

Cardedeu - Fàbrica Tèxtil Rase (Foto: Martinge636, 2022)

Cardedeu - Fàbrica Tèxtil Rase (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Verge del Pilar, 46
Conjunt de naus de diferent època que ocupen tota una illa de cases en un sector concebut originalment com a zona industrial. La fàbrica Tèxtil Sanesteva (després Tèxtil Rase) va ser promoguda l'any 1914 pels germans Ramon i Josep Sanesteva Aubanell. Va ser ampliada als anys quaranta. Les naus més antigues estan situades al costat de ponent. Són tres naus de planta rectangular cobertes amb volta de maó amb entrada de llum zenital. Queden tancades a migdia per un cos més alt que constitueix l'actual façana principal. Enmig hi ha una xemeneia de planta quadrada.