Casa Campmajor
(Cardedeu - Vallès Oriental)

Cardedeu - Casa Campmajor

Cardedeu - Casa Campmajor (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorRamon Puig Gairalt
Situació Av. Rei en Jaume, 271
Casa d'estiueig feta construir per l'industrial Antoni Solà Capdevila per a les seves filles, Pepita i Nieves. El permís d'obres, amb plànols signats per Ramon Puig Gairalt, és de l'any 1915. La tanca, també projectada per Puig Gairalt, es va fer l'any 1920. És una casa aïllada amb jardí, de planta baixa, pis i golfes, amb una airosa torratxa coberta a quatre aigües. Al costat nord hi ha un cos en planta baixa de forma el·líptica, balustrada i porxo en la planta pis. La composició, de ressonàncies clàssiques, respon als criteris estètics del noucentisme que començaven a imposar-se a la segona dècada del segle XX.