Can Llibre del Torrent
(Cardedeu - Vallès Oriental)

Cardedeu - Can Llibre

Cardedeu - Can Llibre (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Maternitat d'Elna, 15
Casa pairal dels Llibre, família de paraires de llana que tenien una altra casa al carrer Vilaseca, al centre de la vila, coneguda també com a Can Llibre. Aquesta està situada prop del torrent homònim -abans dit torrent del Pla- i consta de planta baixa, pis i golfes, amb teulada a dues aigües, la qual queda actualment desplaçada en relació amb la porta i la finestra principals a causa de la remunta que es va produir per alçar les golfes. La casa conserva les obertures originals, emmarcades amb pedra, i un portal adovellat de mig punt en el qual hi ha la data de 1680 i el monograma de Crist. A l'era es pot veure encara el pou, amb coberta de volta.