Torres d'Agustí
(Cardedeu - Vallès Oriental)

Cardedeu - Àngel Guimerà, 230 (Foto: Albert Esteves, 2022)

Cardedeu - Àngel Guimerà, 232

Cardedeu - Àngel Guimerà, 232 (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorManuel Joaquim Raspall Mayol
Aquest tram de l'avinguda Àngel Guimerà, antic camí de Cardedeu a Mataró, es va obrir com a carretera l'any 1931. Poc després, Adolf Agustí, constructor local, va promoure a banda i banda de la nova via un conjunt de torres d'estiueig aïllades, les quals es llogaven a famílies barcelonines, que en bona part van passar en acabat a ser-ne propietàries. A l'Arxiu Municipal es conserven les peticions de permís d'obra, amb plànols signats per Manuel J. Raspall, alguns dels quals es repeteixen en més d'un expedient i no sempre guarden relació amb la casa construïda. Són totes elles cases d'estil noucentista, amb elements extrets de l'arquitectura popular, com els coronaments mixtilinis de les torratxes.