Font modernista
(Cardedeu - Vallès Oriental)

Cardedeu - Font modernista

Cardedeu - Font modernista (Foto: Amadalvarez - Llicència “Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International” (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en), 2014)

TipusFonts, pous i safareigs
AutorManuel Joaquim Raspall Mayol
Situació Av. Àngel Guimerà, 25
És probable que en aquest mateix indret, una de les antigues entrades de la vila, hi hagués un pou amb una font des de l'antiguitat. Aquesta, però, va ser promoguda per Rossend Klein, l'impulsor de l'arribada de l'aigua canalitzada a la vila, i dissenyada per l'arquitecte municipal, Manuel J. Raspall, l'any 1918, data que podem veure inscrita en relleu a la pica. És una font adossada a una façana, amb pica de pedra semicircular i un plafó decorat amb rajoles i trencadís ceràmic de diferents colors. Va ser restaurada el 1988.