Casa Penina
(Cardedeu - Vallès Oriental)

Cardedeu - Casa Penina (Foto: Enric, 2020)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorÒscar Tusquets Guillén / Lluís Clotet Ballús
Situació Adolf Agustí, 46
És un dels escassos exemples d'arquitectura racionalista dels anys seixanta que es pot trobar a Cardedeu. En va ser el promotor l'industrial Francesc Penina Gebellí l'any 1969. Es tracta d'un habitatge d'estiueig aïllat, amb jardí, situat en una parcel·la triangular a la qual s'adapta la planta de l'edifici, d'un sol nivell, amb coberta plana de rajola. El projecte, obra d'Òscar Tusquets i Lluís Clotet, va haver d'adaptar-se també a la restrictiva normativa urbanística de l'època. Segons Clotet*, la planta va acabar adoptant una forma filamentosa, una successió d'espais relacionats per un llarg passadís que provocava una desproporcionada façana en relació amb la superfície construïda, i tot per tal de poder definir dos patis oberts cap al sud, als quals donaven totes les dependències a través d'unes generoses obertures. Les altres façanes eren opaques i definien dues franges llargues i estretes.

Arquitecturacatalana.cat