Can Diumer
(Cardedeu - Vallès Oriental)

Cardedeu - Can Diumer

Cardedeu - Can Diumer (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Crtra. de Cànoves / Av. Eduard Corbella, 1
Antic mas situat al costat del molí homònim i relacionat amb ell des de l'antiguitat. El molí està documentat al segle XII, però el mas no apareix esmentat fins al segle XIV (mas Dilmeri). Al segle XVIII, encara propietat dels Diumer, era un dels més rics del terme. Tanmateix, el seu aspecte actual el va adoptar a mitjan segle XIX, amb Ramon Riera Puig, casat amb Dolors Fontova Mates. L'any 1857, data inscrita a la llinda del portal extern, es va fer la reforma, que va comportar una important ampliació, la construcció de la tanca del barri i la remodelació de la façana principal. La casa va ser adquirida l'any 1915 per Carolina Esteller Miñana, muller de Eduard Corbella Alerany.

L'edifici conforma una planta enforma de ela formada per dos cossos, l'habitatge principal i un cos transversal obert al pis superior formant una gran galeria d'arcs de mig punt amb baranes de balustres. També es corona amb una balustrada la tanca del barri, a l'extrem del qual hi ha una torre cantonera de planta rodona.