Els Dominics
(Cardedeu - Vallès Oriental)

Cardedeu - Els Dominics (Foto: Albert Esteves, 2022)

TipusEdifici escolar
AutorManuel Gausa Raspall
Situació Pg. dels Dominics / Verge de Montserrat
Els dominics van establir a Cardedeu un noviciat i seminari menor l'any 1951. L'edifici, projectat per Manuel Gausa, es va iniciar al desembre d'aquell any i es va inaugurar l'any 1953. L'any següent es van començar a donar classes de batxillerat elemental. El projecte inicial, que incloïa quatre pavellons tancats, amb un atri obert i l'església a la part central, no es va arribar a enllestir mai. L'any 1970 es va tancar el seminari i l'edifici va ser cedit a l'Ajuntament a canvi de poder urbanitzar els terrenys del costat.

La part construïda està formada per un cos molt allargat de planta baixa i dos pisos, amb dues crugies paral·leles, i un cos central que té dos pisos més i actua a manera de torre.