Can Terrades
(Cardedeu - Vallès Oriental)

Cardedeu - Can Terrades

Cardedeu - Can Terrades (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Crtra. de Cànoves. km 1,5
Masia amb molí adossat, d'origen molt antic, situada a tocar de la carretera de Cànoves, a la riba esquerra de la riera de Vallfornés. Durant el segle XIV pertanyia al castell de Sentmenat i era residència de la família Sentmenat, senyors de Vilamajor i de Cardedeu. Al segle XVI pertanyia als Corbera, successors dels Sentmenat i sabem que, en aquella època, el molí era en estat ruïnós. L'any 1549, Riembau de Corbera va establir a la casa a Pere Amat, del mas Andreu, el qual, dos anys després, la va vendre al seu gendre Rafael Terrades. Posteriorment, es va recuperar el molí, que va funcionar fins ben entrat el segle XX. La casa, rehabilitada modernament, es devia reformar al segle XVII. Hi ha una finestra amb la data de 1687 i el monograma de Crist IHS.