Can Cuiàs (Torre Niella)
(Cardedeu - Vallès Oriental)

Cardedeu - Can Cuiàs. Masia antiga

Cardedeu - Can Cuiàs. Masia antiga (Foto: Ajuntament de Cardedeu. Inventari del Patrimoni)

AutorManuel Joaquim Raspall Mayol (atrib.)
Situació Trencall, crtra. de Cànoves. km 1,7
Conjunt d'edificis de diferent època, els més importants dels quals són la masia del segle XIX, de planta basilical i, especialment, la torre modernista construïda l'any 1910 quan era propietat de l'industrial Joan Niella, enriquit a Guinea amb el negoci de cacau, que havia comprat la masia poc abans. Ha estat atribuïda a l'arquitecte Manuel J. Raspall.

La casa és un edifici de planta rectangular, amb planta baixa, pis i golfes, que compta amb una destacada torratxa coberta amb teulada a dues aigües, la qual constitueix una rellevant fita visual enmig d'un paisatge de camps de conreu. El llenguatge ornamental, amb elements de ceràmica i esgrafiats, és plenament modernista.